تاریخ خبر: // کد خبر: 134890 // // //


ویزای شینگن یا ویزای شنگن (Schengen Visa) چیست؟

توافقنامه شینگن (Schengen Agreement) قراردادیهست که در ۱۴ ژوئن سال ۱۹۸۵ میلادی بین۵ کشور اروپایی (بلژیک، فرانسه، آلمان، لوکزامبورگ و هلند) در محلی نزدیک به روستای شنگن، لوکزامبورگ پیمان شینگن منعقد می‌گردید که به‌واسطه آن محدودیت مرزی برایرفت‌وآمد اتباع این کشورها برداشته شود. به‌تدریج و در سال‌های بعدی دیگر کشورهای اروپایی به این پیمان پیوسته و مرزهای توافقنامه شینگن گسترش یافت.


ویزای شینگن یا ویزای شنگن (Schengen Visa) چیست؟

بد نیست در ابتدای کار تاریخچه این شنگن که خالی از لطف نیست را بخوانید و بعد در مورد ویزای شینگن توضیحات را ادامه می‌دهیم؛ توافقنامه شینگن (Schengen Agreement) قراردادیهست که در ۱۴ ژوئن سال ۱۹۸۵ میلادی بین۵ کشور اروپایی (بلژیک، فرانسه، آلمان، لوکزامبورگ و لوکزامبورگ) در محلی نزدیک به روستای شنگن، لوکزامبورگ پیمان شینگنمنعقد می‌گردید که به‌واسطه آن محدودیت مرزی برایرفت‌وآمد اتباع این کشورها برداشته شود. به‌تدریج و در سال‌های بعدی دیگر کشورهای اروپایی به این پیمان پیوسته و مرزهای توافقنامه شینگن گسترش یافت.

آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ، سوئد، نروژ، فنلاند، دانمارک، لیتوانی، لتونی، لهستان، مجارستان، اتریش، استونی، اسلواکی، اسلوانی، چک، ایسلند، مالت، یونان،لیختن‌اشتاین و سوئیس۲۶ کشوری هستند که در حال حاضر عضو پیمان شینگن بوده و رفت‌وآمد درون این کشورها بدون محدودیت امکان‌پذیر است.کشورهای دیگر نیز از جمله رومانی، بلغارستان و قبرس نیزازجمله کشورهای در حال الحاق به این پیمان هستند.

ازبین این۲۶ کشور متعهد به توافق‌نامه یا پیمان شینگن،۲۲ کشور عضو اتحادیه‌ی اروپا و ۴ کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) هستند. از سال ۲۰۱۲ سامانه‌ای به نام سامانه اطلاعات ویزا (VIS) راه‌اندازی گردید که اطلاعات جامع ویزاها در این سیستم ثبت می‌شود و در مرزهای ورودی شینگن در اختیار مقامات مرزی قرار می‌گیرد.

چند نوع ویزای شینگن وجود دارد؟

ویزای شینگن نوع A (ویزای ترانزیت)

ویزای شینگن نوع B (ویزای عبور)

ویزای شینگن نوع C (ویزای توریستی)

ویزای شینگن نوع D (ویزای بلندمدت)

بیشتر مسافرین ایرانی تقاضای ویزای نوع C یا همان ویزای توریستی شینگن را دارند.

به‌طورکلی برای دریافت ویزا بایستی مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

تعیین وقت سفارت و مصاحبه

ارائه مدارک لازم و کامل جهت دریافت ویزا

تکمیل فرم درخواست ویزای شینگن

گرفتن وقت سفارت کشور موردنظر

اولین مرحله از دریافت ویزای شینگن تضمینی گرفتن وقت سفارت برای مصاحبه است. پروسه‌ای که ممکن است نزدیک به ۲ ماه طول بکشد؛ بنابراین قبل از هرگونه اقدام برای دریافت ویزا، وقت سفارت تعیین کنید. گرفتن وقت سفارت به‌صورت حضوری، تلفنییا اینترنتی به مسافر انجام می‌شود.

یکی از راه‌های معمول برای گرفتن وقت از سفارت، فرستادن ایمیل به سفارت است؛ در یک ایمیل اطلاعاتی مثل تاریخ سفر، هدف سفر، نام خانوادگی، نام و شماره پاسپورتتان را به زبان انگلیسی بنویسید و برای سفارت موردنظرتان ارسال کنید. همان روز سفارت برای شما ایمیلی ارسال می‌کند که وقت مصاحبه در آن ذکرشده است.

نکته:

دقت کنید برای ویزای شینگن کشوری را انتخاب کنید که مدت‌زمان بیشتری در آن خواهید ماند و از آن به محدوده دیگر کشورهای اروپایی وارد خواهید شد.

سفر به اروپا

چه مدارکی برای اخذ ویزای شینگن لازم است؟

در ابتدای امر قبل از بررسی مدارک به نکات زیر توجه فرمایید.

مدارکموردنیاز برای دریافت ویزای تمامی کشورهای عضو اتحادیه شینگن مشابه یکدیگر است.

همه مدارک ترجمه‌شده، نیاز به مهر دادگستری دارند که معمولاً دارالترجمه‌ها خودشان پس از ترجمه مدارک، برای گرفتن این مهر اقدام می‌کنند.

مدارک مورد نیاز

  • فرم تکمیل‌شده درخواست ویزا
  • ترجمه‌ رسمی شناسنامه و کارت ملی با فتوکپی از تمام صفحات
  • اصل گذرنامه به همراه کپی از ۵ صفحه اول و صفحاتی که در آن‌ها مهر ویزا خورده است
  • ۳ قطعه عکس رنگی
  • اسناد ملکی و مدارک شغلی و منابع مالی
  • بلیط پرواز رفت‌وبرگشت به کشور مقصد (رزرو بلیط)
  • بیمه مسافرتی
  • برگه تائیدیه رزرواسیون هتل (واچر)

مدارکموردنیاز برای دریافت ویزای شینگن

هزینه ویزای شینگنبه‌طورمعمول

ویزای ترانزیت فرودگاهی: ۶۰یورو

ویزا برای اقامت کوتاه: کم‌تر از ۹۰ روز ۶۰یورو

ویزا برای اقامت طولانی: بیش از ۹۰ روز ۹۹یورو

مصاحبه سفارت چگونه است؟

مصاحبهدقیقاً در زمان تعیین‌شده، در هنگام ارائه مدارک و به زبان فارسی انجام می‌گیرد.

عکس و اثر ده انگشت مسافر هم در زمان مصاحبه برای ثبت در سیستمVIS گرفته می‌شود.

سؤال‌هامعمولاًبه‌صورت کلیهست. از هرگونه دروغ و سخنان غیرواقعی بپرهیزید.

نمونه‌ای از سؤالاتمطرح‌شده در هنگام مصاحبه

قصد سفر به کدام کشورهای اتحادیه‌ی شینگنرادارید؟

آیا از اعضای خانواده، آشنایان، دوستان یا فامیل‌های خود کسی را در کشورهای عضو شینگن دارید؟

هدف از سفرتان چیست؟

هزینه سفر شما بر عهده‌ی کیست؟

آیاازدواج‌کرده‌اید؟ اگر بله، چه مدت است که ازدواج‌کرده‌اید؟ شغل همسرتان چیست؟

آیا فرزند دارید؟ اگر بله، چند سالشان است و چه می‌کنند؟

و …

نکات پیشنهادی درباره اخذ ویزای شینگن

اولین ورودتان به مرزهای شینگن باید از همان کشوری باشد که در فرم تقاضای خود اعلام کرده و بر اساس آن ویزا گرفته‌اید. تغییر مسیر ورودی می‌تواند در مرزهای شینگن مشکل ایجاد کند و در بدترین حالت ممکن است ویزا را باطل کنند و دارنده ویزا را به کشور مبدأ بفرستند. مثلاً اگر شما ویزای شینگن خود را از یونان گرفته باشید ولی از فرانسه وارد شنگن شوید، مقامات مرزی در فرانسه می‌توانند به دلایلیکاملاً قانونی به شما اجازه ورود نداده و شمارا به کشوری در خارج از شینگن اخراج کنند.

بعد از دریافت ویزای شینگن و ورود به محدوده شینگنعملاً می‌توانید به همه کشورهای آن مسافرت کنید؛چراکه کنترل مرزی بین کشورهای شینگن وجود ندارد.

داشتن ویزای شینگنلزوماً به معنی تضمین ورود شما به محدوده نیست. مقررات گفته‌شده، چهارچوب کلی است و مقامات مرزی هر کشوری مجازند تا با توجه به وضعیت ویژه هر مسافر به او اجازه ورود بدهند و یا از ورودش به محدوده شینگن جلوگیری کنند.

افرادی که ویزای شینگن در گذرنامه‌یخوددارند، شانس بیشتری برای اخذ ویزای دوباره خواهند داشت.

منبع : ایلنا


دیدگاه خود را بنویسید


برچسب های خبر: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

آخرین اخبار

پربازدید


آتا


آسمان


اترک


ايرتور

پويا


تابان


زاگرس


سپهران


ساها


قشم


کاسپين


کيش


ماهان


معراج


نفت


هما

رصد اطلاعات پرواز توسط مسافرین

ایران ایر تور

آرشیو

آتا

آرشیو

آسمان

آرشیو

اترک

آرشیو

نفت

آرشیو

تابان

آرشیو

زاگرس

آرشیو

ساها، سپهران

آرشیو

قشم

آرشیو

کاسپین

آرشیو

کیش ایر

آرشیو

ماهان

آرشیو

معراج

آرشیو

هما

آرشیو

سایر ایرلاین ها

آرشیو

ایرلاین های خارجی

آرشیو