
برگزاری مراسم بزرگداشت جانباختگان سانحه سقوط هواپیمای پرواز یاسوج
محمد کاظم نظری ،معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری مراسم بزرگداشت جانباختگان سانحه سقوط هواپیمای پرواز تهران به یاسوج خبر داد.
محمد کاظم نظری ،معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری مراسم بزرگداشت جانباختگان سانحه سقوط هواپیمای پرواز تهران به یاسوج خبر داد.
با وجود گذشت حدود یک سال از سقوط ATR آسمان در استان کهگیلویه و بویر احمد، متاسفانه هنوز این پرونده باز بوده و مورد اعتراض بازماندگان کشته شدگان این حادثه تاسف بار است؟ ای کاش روابط عمومی هواپیمایی آسمان بشکل شفاف برای افکار عمومی توضیح می داد که هواپیمایی آسمان به چه مواردی در پرونده قضایی خود اعتراض کرده است؟
بعد از چندین ماه تعطیلی، پرواز های فرودگاه یاسوج از سر گرفته می شود.ر استان کهگیلویه و بویراحمد نیز این عوامل از جمله موارد قابل طرح در رابطه با فرودگاه این شهر است که افزوده شدن عامل چهارم یعنی سقوط هواپیمای atr۷۲ تحولات و چالش های این صنعت مهم را صد چندان کرد.
در همین روزهایی که هواپیما سقوط کرده بود؛ دقیقاً بهمن ٩۶ بود تا خرداد ٩٧ عملیات ادامه داشت. نزدیک به هشت مورد عملیاتهای سخت و سنگین داشتیم.
کتاب پرواز ۳۷۰۴ با محوریت وقایع نگاری ۱۲۸ روز عملیات جستجوی پیکرهای جانباختگان سانحه سقوط هواپیمای تهران به یاسوج رونمایی شد.
اتفاقات تلخی در دوران مسئولیت “عباس آخوندی” در وزارت راه و شهرسازی روی داد که آخوندی هیچگاه حاضر به پاسخ به این سؤالات حیاتی نشد؛ اتفاقاتی که بهطور مستقیم و غیرمستقیم، جان هزاران نفر را هدف قرار داد.
عزیز فیلی ،معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از بیان ناگفته های حادثه دلخراش سقوط هواپیمای تهران – یاسوج در سالروز این اتفاق ناگوار خبر داد.
معاون دادستان کل کشور در امور حقوق عامه گفت: پرونده سقوط هواپیمای تهران- یاسوج آسمان (بهمن 96) در نزدیکی سمیرم اصفهان در مرحله کارشناسی هیات سه نفره کارشناسان رسمی دادگستری قرار دارد.
سامان پاکباز ،قهرمان کشورمان در رشته پرتاب دیسک، مدال خود را به قربانیان پرواز نافرجام تهران به یاسوج تقدیم کرد.
محمود باقری ،مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: یکی از بخشهایی که سازمان به جد پیگیر آن است طرحهای بومگردی است که تاکنون ۶ واحد به بهرهبرداری رسید، امسال ۱۵ طرح بومگردی و در سال ۱۴۰۰، ۵۰ مورد به بهرهبرداری میرسند.
معاون دادستان کل کشور از ارجاع پرونده سقوط هواپیمای آسمان که ۲۹ بهمن سال ۹۶ سقوط کرد و ۶۶ مسافر و خدمه پروازی جان باختند، برای ادامه رسیدگیها و تکمیل تحقیقات به دادسرای کارکنان دولت ارجاع شد.
المان ۶۶ مسافر آسمانی سانحه هوایی یاسوج در دنا نصب شد.
یادمان جانباختگان سانحه هوایی تهران- یاسوج در بندان سیسخت رونمایی می شود.
معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: عملیات امدادرسانی به سقوط هواپیمای یاسوج که کمتر از یک ماه پیش به پایان رسید 50 میلیارد ریال فقط برای هلال احمر و امدادگران هزینه داشت.
پرداخت حقوق و مزایای شهدای امنیت پرواز در سامانه حقوقی سپاه تا زمان جاری شدن در سامانه بنیاد شهید ادامه خواهد داشت.
شریف اسلامی رئیس حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد از موفقیت مستند منفی ۲۹ درجه در جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی صدا و سیمای مراکز استان ها خبر داد.
محمدجواد حشمتی، معاون حقوق عامه دادستان کل کشور از احاله پرونده سقوط هواپیمای آسمان به تهران خبر داد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در سانحه هوایی تهران – یاسوج با توجه به برودت هوا و برف شدید باید نگاه بلندمدتی میداشتیم، به همین دلیل حلقه امنیتی اطراف کوه دنا ایجاد کردیم که مردم و خانوادهها رأسا اقدام به صعود نکنند.
نشست خبری معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با حضور اصحاب رسانه بعد از ظهر امروز در صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران استادیوی رادیو گفتوگو برگزار شد.
پس از گذشت حدود پنج ماه از سانحه هوایی یاسوج و فرازونشیبهای بررسی این سانحه، کماکان شاهد نظرات متناقض مسئولان بخشهای مختلف هستیم. از یک طرف کمیته بررسی سانحه سازمان هواپیمایی برابر آییننامه اجرائی مصوب دولت و با مدنظر قراردادن الزامات پیمان شیکاگو به بررسی سانحه اقدام کرده و عامل اصلی را خطای خلبان معرفی میکند و صراحتا یخزدگی هواپیما را منتفی میداند. این کمیته بارها هدف خود را از بررسی سانحه، پیشگیری از سوانح بعدی، نه مقصردانستن افراد اعلام کرده است. از سوی دیگر دادگاه رسیدگی به این سانحه حسب دعوی مدعیالعموم یا شاکی خصوصی، پرونده جنایی تشکیل داده و برابر نظر کارشناس رسمی دادگستری که از اتفاق مدیرعامل فعلی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) نیز هست، با متهمدانستن خلبان و شرکت آسمان و سازمان هواپیمایی، افرادی را از این ارگانها با معیاری که بر ما پوشیده است، گلچین کرده و با ذکر درصد بهعنوان متهم به دادگاه معرفی کرده است.
هواپیمای ATR آسمان در روز 29 بهمن ماه 1396 در ساعت حوالی 11 صبح با ارتفاعات دنا برخورد و متاسفانه 65 سرنشین و خدمه آن پرواز شوم، جان باختند.
چندماه پس از آغاز فرآیند بررسی علل سانحه سقوط هواپیمای تهران – یاسوج و پس از آنکه کمیته بررسی این حادثه اعلام کرد که گزارش خود را نهایی کرده، حالا اختلافنظرهایی به وجود آمده است که تمام فرآیند بررسی کار را زیر سوال برده و سرنوشت تایید نهایی این گزارش را در هالهای از ابهام فرو برده است.
در هیچ یک از گزارش ها درباره علت سانحه پرواز تهران-یاسوج گفته نشده که چرا در ۳۳ ثانیه آخرین پرواز، خلبان و کمک خلبان هیچ عکس العملی نداشته اند.
قاضی شهریاری، سرپرست دادسرای امور جنایی تهران دلایل اصلی سقوط هواپیمای تهران یاسوج را تشریح کرد.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بررسیهای کارشناسی شده این کمیسیون یخ زدگی در هواپیمای تهران یاسوج را تأیید میکند، تخلف شرکت آسمان و عدم نظارت صحیح سازمان هواپیمایی کشوری در مورد شرایط بد جوی و ضرورت جلوگیری از انجام پرواز را محرز دانست.
محمدرضا امیرحسنخانی، یک عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از حضور کارشناسان هواپیمایی و مشاوران مجلس برای بررسی علل سقوط هواپیمای ATR در کمیسیون اصل نود خبر داد.
روز گذشته خانوادههای قربانیان حادثه سقوط هواپیمای تهران یاسوج، در فرودگاه مهرآباد و در مقابل سازمان هواپیمایی کشور در اعتراض به سخنان اخیر مدیر دفتر بررسی سوانح هوایی مبنی بر مقصر دانستن خلبان پرواز تجمع کردند.
به دنبال انتشار مصاحبه ای با حسین علایی، مدیرعامل سابق شرکت هواپیمایی آسمان، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با صدور جوابیهای تاکید کرد که فرصت برجام در اختیار کلیه شرکت های هواپیمایی ایران قرار گرفته و اختصاص به «هما» نداشته است.
در سانحه هواپیمای ATR “تهران-یاسوج” ۲۹ بهمن ماه ۹۶ در ارتفاعات دنا ۶۶ مسافر و خدمه پرواز جان باختند که عملیات جستوجو و انتقال پیکر جانباختگان تا ۴ تیرماه ۹۷ به طول انجامید.
جلسه مسئولان کمیته بررسی سانحه هواپیمای یاسوج با اعضای کمیسیون اصل ۹۰ تشکیل شد اما به دلیل کامل نبودن تیم حاضر در این جلسه نمایندگان مجلس خواستند که در جلسه بعدی اعضای کمیته بررسی حضوری کامل داشته باشند.
مسئول بررسی سانحه پرواز تهران –یاسوج اعلام کرد: خسارت و دیه جانباختگان سانحه هوایی تهران- یاسوج آماده پرداخت است.
به نقل از حسن رضایی فر : هماهنگی های لازم با شرکت بیمه ایران دراین خصوص انجام پذیرفته و خانواده های جانباختگان می توانند با مراجعه به دفاتر اصلی بیمه مذکور در مراکز استان، نسبت به انجام مراحل قانونی برای دریافت خسارت خود اقدام کنند.
عدم شفافسازی در علت سقوط هواپیمای تهران یاسوج این روزها بیش از هرچیزی مردم استان کهگیلویه و بویراحمد و خانوادههای سرنشینان این هواپیما را اذیت میکند؛ حادثهای که از نقطه پرواز تا لحظه برخورد به کوه پر از ابهام است و توضیحات متعدد مقامات مختلف این ابهامات را پیچیدهتر کرده است؛ تلاش برای مقصر کردن خلبانی که دیگر نیست و تناقض اطلاعات جعبه سیاه و ادعای متولیان، هم در پیچیده شدن این اوضاع افزوده است.
در سانحه یاسوج، بیش از ده مورد اشتباهات خلبانى یافت شده که هیچکدام تحلیل ریشه اى نشده است. مگر مى شود یک معلم خلبان مدیر ناوگان ATR و داراى هزاران ساعت تجربه پروازى این تعداد اشتباه را باهم مرتکب شود؟
با آرزوی آرامش الهی برای همکاران فقید خلبان، مهماندار و گارد پرواز و همچنین هموطنان عزیز درگذشته در سانحه یاسوج در ارتباط با گزارش این سانحه موارد زیر تقدیم حضور می گردد، این گزارش دارای چند نکته و درس بسیار با اهمیت برای صنعت هوانوردی و مسئولین ما می باشد.
ولی داداشی ،سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس : چنانچه مسئولین مربوطه در پرونده سانحه هوایی پرواز تهران- یاسوج بار دیگر از حضور در کمیسیون اصل نود امتناع کنند پرونده به قوه قضائیه ارسال خواهد شد.
در فایل تصویری زیر، گزارش کامل و دقیق از پرونده سانحه هواپیمای ATR تهران – یاسوج که سازمان هواپیمایی آن را منتشر کرده در شبکه رسانه ای بیان توسط امیر کسروی ،کارشناس ایمنی هوایی در تورنتو مورد بررسی قرار گرفته و تناقضات و ضعف های این گزارش گفته شده است.
مدیرکل دفتر بررسی سوانح سازمان هواپیمایی درباره عوامل اصلی وقوع سانحه ATR گفت: 3 مورد از عوامل موثر در وقوع سانحه هم به شرکت هواپیمایی آسمان و یک مورد هم به کمک خلبان برمیگردد که تمامی این موضوعات به جزییات در گزارش نهایی آمده است.
مدیرکل بررسی سوانح سازمان هواپیمایی کشوری که ریاست کمیسیون بررسی سانحه سقوط هواپیمای ATR را نیز در اختیار داشت، به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس پاسخ داد.
بهرام پارسایی، عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اظهارات رئیس کمیته بررسی سانحه هواپیمای ATR بر ضرورت استقلال گزارش این کمیته تاکید کرد و گفت که تاکنون نتایج گزارش کمیسیون اصل ۹۰ متفاوت از گزارش ارائه شده از سوی رئیس کمیته است.