
سوخوی مسافری مورد تأیید است/ شاید به برخی اصلاحات نیاز داشته باشد
یک کارشناس صنعت هوانوردی گفت: اگرچه تا کنون هواپیمای سوخوی مسافری در ایران نداشته ایم، اما به طور کلی این هواپیما از سوی کارشناسان صنعت هوانوردی مورد تأیید قرار گرفته است.
یک کارشناس صنعت هوانوردی گفت: اگرچه تا کنون هواپیمای سوخوی مسافری در ایران نداشته ایم، اما به طور کلی این هواپیما از سوی کارشناسان صنعت هوانوردی مورد تأیید قرار گرفته است.
در سالهای پس از اجرایی شدن برجام ایرلاینهای ما این توانایی را پیدا کردند که بار دیگر با بازارهای بینالمللی تماس مستقیم برقرار کنند و از دل آن چند قرارداد خرید هواپیما نیز به امضا رسید. با این وجود و به دلیل خروج ترامپ از برجام مشکلات جدیدی به وجود آمده که باید برای آنها راهحل پیدا کرد.
در سال های اوایل دهه هفتاد خورشیدى، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران “هما” طی قراردادى ٣٠ فروند هواپیماى ایرباس٣٠٠ از این هواپیماسازی فرانسوى خریداری نمود اما از این تعداد فقط ٢ فروند تحویل ایران گردید و باقی هواپیماها به علت لغو قرارداد تحویل داده نشد.
به نقل از روزنامه “د هیندو”، قرارداد خرید 36 جنگنده رافال از هند بزرگترین تقلب در تاریخ است. به نقل از این روزنامه، در کنفرانس مطبوعاتی که در دهلی نو با حضور سیاستمداران شناخته شده و مقامات سابق هند، این خبر را تایید نموده اند.
بیگی با تاکید به اینکه دولت نباید بنگاهداری کند، البته در خرید هواپیما این مورد نقض شده است، گفت: علت این نقض، پورسانت و کمیسیونی است که از خرید هواپیماها به جیب عدهای خاص میرود و بنده این موضوع را از تریبون مجلس هم گفتهام که اگر خلاف این بود حتماً آقایان شکایت میکردند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار آخرین وضعیت خرید هواپیما و راه اندازی ایرلاین چابهار را تشریح کرد.
در صنعت هوانوردي سه روش و سياست براي خريد هواپيما واستفاده وتعمير ونگهداري از آن وجود دارد اين سه روش بدون آن كه هر كدام ناقص ديگري باشد در جاي خود از دلائل و منطق خاص برخوردار مي باشند.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد قشم از توافق با مسئولان یک شرکت کانادایی به منظور خرید ۱۰ فروند هواپیما و راهاندازی یک شرکت هواپیمایی در این جزیره خبر داد.
هفتمین و هشتمین هواپیمای ATR روز گذشته از تولوز فرانسه وارد کشور شد و در فرودگاه مهرآباد تهران به زمین نشست.
هفتمین و هشتمین هواپیمای ATR روز گذشته از تولوز فرانسه وارد کشور شد و در فرودگاه مهرآباد تهران به زمین نشست. نوسازی ناوگان هوایی کشور درحالی از سال گذشته با ورود اولین هواپیمای برجامی کلید خورد که متولیان صنعت هوایی ایران در مراسم ورود دو هواپیمای جدید به آشیانه ایرانایر، پشت صحنه چالشها و روشهای تامین مالی هواپیماهای نو را در طول یک سال گذشته شفافسازی کردند.
هواپیمای ایرباس A340-300 ماهان EP-MMT برای خواب ابدی به فرودگاه مهرآباد تهران منتقل شد.
از سال گذشته بود که با ورود اولین ایرباس نو از محل قرارداد 100 فروندی ایرانایر با کمپانی ایرباس، به ناوگان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، اعلام شد هنوز فاینانس برای خرید هواپیماها جذب نشده است و هما این هواپیماها را فعلا از محل مصوبه 330 میلیون دلاری صندوق توسعه ملی، ماحصل تلاش دولتهای نهم و دهم، به صورت نقدی و پرداخت کامل بها خریداری کرده است و پس از جذب فاینانسر، این پرداختهای نقدی به عنوان پیشپرداخت منظور میشود.
با توجه به ناتوانی ایران در تأمین فاینانسور برای خرید هواپیماهای برجامی، ایرباس نیز از چند شرکت هواپیمایی دیگر دنیا برای فروش هواپیماهای A ۳۲۰ بازاریابی کرده و گویا هواپیماهایی که برای به فروش به ایران کاندید کرده بود را به تازگی به کشورهای دیگری فروخت. شرکت های ایر آسیا (مالزی)، ایر ایندیا (هند)، اویانا برازیل (برزیل) و سعودی عربین ایرلاینز (عربستان) از جمله خریداران ایرباس های ۳۲۰ ایران هستند که به دلیل عدم تأمین مالی آنها، شرکت فرانسوی ایرباس، رجیسترهای شرکت های هواپیمایی غیر ایرانی را بر روی بدنه هواپیماها ثبت کرده است.
رحمتاله مهابادی روز دوشنبه هفته جاری، در خصوص انتشار اخبار «خرید هواپیمای فلایتچک» در مصاحبه تلفنی با بخش خبر ساعت ۲۲:۰۰ شبکه سه صداوسیما به تشریح توضیحات این مسئله پرداخت اما مجری این برنامه در اقدامی عجیب در رسانه ملی، ضمن قطع مکرر توضیحات مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران که سعی در ارائه پاسخ مقدماتی به ابهامات ایجاد شده داشت با قطع یکطرفه ارتباط زنده تلفنی و بدون اجازه دفاع به مدیرعامل این شرکت، با یک نتیجهگیری عجیب که در رفتار رسانهای دیده نمیشود، اخبار منتشر شده را درست دانست.
توئیت تامل برانگیز سید امیر سیاح(تهیه کننده برنامه پایش)در مورد فساد در خرید هواپیما توسط دولت!دلالها از هر هواپیما حدودا ۸.۲ میلیون یورو (۳۸ میلیارد تومان) به جیب زدند! منبع:https://telegram.me/fetan/27171
اینفوگرافیک منتشر شده در سایت ایرباس درباره سفارش ایرلاین ها از هواپیمای مدرن ایرباس A320neo
یک شرکت کانادایی از شرکت فرودگاه های ایران؛ به دلیل خرید هواپیمای فلایت چک از یک شرکت دیگر، ۸ میلیون یورو بالاتر از رقم پیشنهادی این شرکت؛ به سازمان بازرسی کل کشور شکایت کرد.سخنگوی قوه قضائیه اخیرا اعلام کرد شکایت از شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران بابت خرید گران قیمت هواپیمای فلایت چک به سازمان بازرسی کل کشور واصل شده است.بر اساس این گزارش، موضوع شکایت از شرکت فرودگاه ها، خرید هواپیمای فلایت چک از سوی این شرکت با واسطه گری شرکت آلمانی «ایرو دیتا» بوده که رقم پیشنهادی ایرودیتا ۱۱ میلیون دلار بود.
ایران ایر به دلیل ناتوانی در تهیه قسط اول خرید بوئینگ ۷۷۷ به مبلغ ۷۵ میلیون دلار، از دریافت اولین فروند بوئینگ ترکیش ایرلاینز انصراف داد.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بینالملل خبرداد که ایران در حال بررسی پیشنهاد بوئینگ برای خرید هواپیمایی است که شرکت ترکیش از تحویل گرفتن آن انصراف داده است و گفت: دلیل استفاده از واژه مرجوعی از سوی برخی رسانهها یا از روی ناآگاهی است و یا به قصد تخریب بزرگترین اتفاق صنعت هوایی کشور است.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از آغاز بررسی شکایت نمایندگان مجلس به کمیسیون اصل ۹۰ مبنی بر خرید هواپیما توسط دولت با قیمت بالا خبر داد.
بیتدبیری مسئولان برای خرید هواپیما سبب شده است این خرید هزینههای گزافی به کشور تحمیل کند.
عدهای دلال مشکوک از طرف دولت با طرفهای خارجی در ارتباط هستند که اینها فقط از یک قرارداد ۳۰ میلیارد دلاری، حدود هزار میلیارد تومان پورسانت میگیرند.
رضا نخجوانی درباره قرارداد خرید هواپیما از فرانسه گفته است: دولت میتوانست به جای ورود مستقیم به بحث خرید هواپیما، بخش خصوصی را با تضامین لازم وارد چرخه خرید میکرد؛ در اینصورت با مبلغ یک دهم رقم فعلی، همین هواپیماها را میتوانستیم خریداری کنیم
سایت “ایرباس (Airbus)” درباره مدل های مختلف این هواپیمای مسافربری می نویسد: خانواده “ایرباس ۳۳۰ ” شامل مدل های مختلفی از جمله ” ای ۳۱۸ ” ، “ای ۳۲۰” “ای ۳۱۹” و “ای ۳۲۱” بوده که ۱۰۰ تا ۲۴۰ نفر ظرفیت دارد.
پس از اجرایی شدن برجام بسیاری از صنایع کشور حال و هوای خاصی به خود گرفتهاند و منتظرند تا با به نتیجه رسیدن مذاکراتشان با سرمایهگذاران خارجی و با تزریق منابع جدید زمینه برای خروج از رکود فراهم شود. در این میان صنعت هوانوردی کشور این روزها بیشتر در کانون توجه قرار گرفته است و
گزارشهای کم و بیش رسمی بیان میدارد که با توجه به برنامهریزیهای ایرلاینها برای نوسازی و افزایش تعداد ناوگان خود، تا پایان سالجاری دستکم ۱۰ فروند هواپیمای جدید با عمر میانگین ۱۱ سال وارد کشور خواهند شد.
در سال 2014، شرکت هواپیمایی آسمان این هواپیما را از Kam Air اجاره و سپس آن را خرید.